Bajor.nl
© bajor.nl 2014
Meer foto’s in het fotoalbum.

Nieuws

25 maart 2014, de achtiende dag

Vandaag gaan we terug naar Miami, van daar uit vliegen we morgen weer naar huis. We zijn dus maar begonnen met een beetje uitslapen 8 uur deze keer, leek ons een goed idee na de vermoeiende dagen in de parken. Na een ontbijt, koffers inpakken en uitchecken zijn we eerst nog even gaan winkelen in een Outlet waar we nog niet geweest waren. Dat bleek een succes ;-) Vermeldingswaardig was dat Silvia een jurkje had gepast dat ze niet meer uit kreeg. Boudewijn moest de paskamer in komen (erg ongebruikelijk in de VS) om te helpen, we hebben ze er net niet uit hoeven knippen. Ook bleek de verkoopster van 1 van de kledingstukken vergeten was de beveiliging te verwijderen, die hebben we dus in het hotel moeten slopen, dat bleek verrassend eenvoudig, en zonder het kledingstuk te beschadigen.  De rit naar Miami werd bepaald door het weer. We hadden perioden met een lekker zonnetje en perioden met verschrikkelijke stortbuien, en daar kon zo maar 3 minuten tussen zitten, het wisselde enorm. Tegen 16.30 uur waren we bij het Sheraton in Miami. Daar ging het inchecken enorm soepel en werden we al verwacht. Vreemd was dat we lang moesten wachten totdat de belboy onze bagage naar boven wilde brengen. Op een gegeven moment waren we het zat en hebben we kar dus zelf maar naar boven gereden. Scheelt weer $5 fooi ;-)  Daarna zijn we de auto terug gaan brengen. We konden gelukkig vanaf Hertz terug lopen naar het hotel. Nou ja, dat ging niet zonder hindernissen. We zijn begonnen met naar de begane grond te gaan, dan waren we daar al vast. Toen moesten we er nog uit komen, dat bleek best lastig aangezien er overal hekken geplaatst waren en we niet naar buiten konden klimmen. Gelukkig vonden we wat nood-uitgangen. Echter hier stond een bordje op dat er een alarm af zou gaan als de deur geopend werd. Na eerst wat verder rondgelopen te hebben, hebben we het toch maar aangedurfd. Dat alarm hebben we niet gehoord en we stonden mooi buiten. Wel was er een paar minuten erna een alarm maar we weten niet of dat voor ons was. De wandeling naar het hotel was wel lekker omdat nu de zon scheen en het lekker warm was. In het hotel aangekomen zijn we in de club kamer gaan inchecken voor onze vluchten morgen.  Ook het diner hebben in het hotel gebruikt, het restaurant hier is aardig. De smaak van het eten was prima maar het was wat lauw qua temperatuur. Omdat we allebei helemaal geen zin hadden in gezeur hebben we het maar zo gelaten. Dit hotel is prima omdat de locatie erg goed, de rest valt een beetje tegen, beetje Sheraton onwaardig. t.

24 maart 2014, de 17e dag.

We zijn vandaag, net als gisteren, om half 8 opgestaan. Weer een ontbijt in het hotel en een $5 taxi naar het park. Vandaag zijn we begonnen in Islands of Adventure, hier is namelijk Harry Potter land. Dit deel van het park is werkelijk prachtig, je waant je er echt als in de film, behalve dat je er nog met enkele duizenden mensen bent, je kan er continue over de koppen lopen. Toen we bij de hoofdattractie aan kwamen was het park nog geen half uur open, de wachtrij was echter al een uur. Voor ons bleek dat gelukkig maar 45 minuten omdat Silvia ergens, geheel onbewust, een stuk rij heeft overgeslagen. We weten niet waar, maar vonden het niet erg. De attractie zelf is een stuk heftiger als geadverteerd. Het is geen ‘droomvlucht’- variant wat we dachten maar bijna een rollercoaster rit. Je gaat niet over de kop maar gaat wel naar achteren en op zo’n manier dat je net over de rand gaat (en je hoofd dus lager is dan je buik). Best heftig dus. Mede omdat de rit begon met een paar minuten stil staan. Iehhhh, ik wil eruit (Silvia) Wij zaten gelukkig nog aan het begin bij het bandje maar het zal je overkomen als je zo op de kop hangt, brrrrr, maar niet aan denken.  Voor de rest hebben we de leuke attracties gedaan. Silvia is zelfs in Jurrasic Park gegaan, waar we dan ook prompt drijfnat uit kwamen. Qua weer is het eigenlijk wel goed, het is half bewolkt en een graad of 27, prima voor een pretpark, je wil ook niet dat je je uit je laatste verschoning zweet.  Na van gisteren geleerd te hebben, zijn we rond 12 uur gaan lunchen, een stuk beter. Tegen 14 uur hadden we alle attracties die we wilden doen gedaan en zijn we terug gegaan naar Universal Studios. Daar hebben we ET gedaan, die we een dag eerder vergeten waren, en nog een paar andere attracties. We zaten zowel bij de Simpsons als bij Transformers op de voorste rij en dat maakt toch echt een hoop verschil in de beleving van de attractie, dit zijn duidelijk de beste plaatsen. ’s Avonds hebben we gegeten bij TGI Fridays, Alexander zijn favoriete restaurant. Als voorgerecht Mozzarella sticks, die we hebben gedeeld. Boudewijn een Ribeye met Jack Daniels saus en Silvia ribjes. Als toetje hebben we een karamel taartje gedeeld.  Terug op de kamer is Boudewijn naar een live wedstrijd van de Bruins gaan kijken terwijl Silvia leuk een spelletje deed op haar iPad. Na de wedstrijd zijn we lekker gaan slapen.

Foto’s Terracina /

Herculaneum

De foto’s van Herculaneum en Terracina staan in het fotoalbum. Klik hier voor een voorproefje of ga naar het fotoalbum.

Foto’s Florida / Cruise

De foto’s van Herculaneum en Terracina staan in het fotoalbum. Klik hier, hier, of hier voor een voorproefje of ga naar het fotoalbum.